Špoģu vidusskolas mazpulcēni stādīja saimes dārzu

IMG_1330_JPG

2014.gada 17.aprīlī Daugavpils novada Špoģu vidusskolas mazpulcēni aktīvi strādāja skolas dārzā, kurā tika iestādīti jauni augi, kas pēc gadiem dos ēdamus augļus – ābelītes, koritne, zelta jāņogas, sausserži un vilkābeles.

Špoģu vidusskolas saimes dārza stādīšanā piedalījās ne tikai mazpulcēni, bet arī skolas direktors Jānis Belkovskis, skolēnu līdzpārvaldes prezidents Iļja Sergejevs un Špoģu 755. mazpulka vadītāja Ingrīda Kolosovska, kuri iestādīja pirmās ābelītes.

Saimes dārzi Daugavpils novadā pie Špoģu vidusskolas un pie Tradīciju mājas “Ambeļu skreine” tika ierīkoti jau 2013. gadā pēc biedrības “Kulturys studeja “Speiga”” iniciatīvas. Šogad tie tiek papildināti ar jauniem stādiem. Katrā vietā ir atrasts veids, kam un kā rūpēties par saimes dārzu turpmāk, iesaistot vietējos iedzīvotājus, bērnus un jauniešus, ģimenes.

Špoģu vidusskolas fotogrāfijas (http://edu.dnd.lv)

Saimes dārzu stādīšana ir viena no aktivitātēm, ko rīko biedrība “Kulturys studeja “Speiga”” projekta “Biedrības „Kulturys studeja „Speiga”” darbības programma Latgales lauku ilgtspējas veicināšanai” ietvaros. Projektu finansiāli atbalsta Islande, Lihtenšteina un Norvēģija.

Dārza stādīšanu pie Špoģu vidusskolas atbalstīja arī Višķu pagasta pārvalde, palīdzot ar stādu piegādi, ar padomiem dārza ierīkošanā palīdzēja daiļdārzniece Olita Lukaševiča, amatu mācības skolotājs Dainis Soms – sagatavoja mietiņus stādiņu balstīšanai.

SIF_EEZ_graf_el

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *