Preiļos aktīvi darbojas tiešās pirkšanas pulciņš

Picture3

Kopš 2014. gada novembra Preiļos darbojas tiešās pirkšanas pulciņš. Pašlaik pulciņā apvienojušās 20 ģimenes un 8 bioloģiskas zemnieku saimniecības. Tomēr pulciņa lielums visu laiku ir mainīgs. Tiešās pirkšanas ideja ir mantota no citām Eiropas valstīm. Latvijā, piemēram, Rīgā tiešās pirkšanas pulciņi darbojas jau 3-4 gadus. Sākumā tā norisinājās tikai galvaspilsētā, bet nu jau tiešā pirkšana ir pazīstama visā valstī.

Tiešā pirkšana tā ir bioloģisku zemnieku un pircēju sadarbība, kas norisinās reizi nedēļā konkrētā vietā un laikā. Zemniekam nerodas pārprodukcija un ieekonomējas laiks, jo viņš laikus sagatavo, sasver pasūtīto produkciju. Savukārt pircējam ir iespēja iegādāties Latvijā audzētu, bioloģisku pārtiku.

Preiļu pulciņa zemnieku piedāvājumā ir dārzeņi, piena produkti, tējas, sukādes, ogas, āboli, saldumi. Ģimenes labprāt iegādātos arī miltu izstrādājumus, rudzu maizi, gaļu u.c. produkciju.

Vairāk par tiešo pirkšanu www.tiesapirksana.lv

Tiešās pirkšanas koordinatore Preiļos ir Liene Vilcāne, mob. 20327797

Picture1

Tiešās pirkšanas pulciņu popularizēšna ir aktivitātēm, ko veic biedrība “Kulturys studeja “Speiga”” projekta “Biedrības „Kulturys studeja „Speiga”” darbības programma Latgales lauku ilgtspējas veicināšanai” ietvaros. Projektu finansiāli atbalsta Islande, Lihtenšteina un Norvēģija.

SIF_EEZ_graf_el

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *