“Zaļie grozi” uzsāk darboties

Vakar, 4.martā, Zaļā groza pircēju grupiņa tikās Daugavpils novada Kultūras centrā. Pārrunājot uzzināto no zemniekiem un arī pašu vēlēšanos iesaistīties, nokļuvām pie secinājuma, ka laiks sākt. Pirmos pasūtījumus veiksim jau šonedēļ, lai nākošnedēļ sadarbība starp daugavpiliešiem un zemniekiem var realizēties gluži praktiskā gaisotnē – jau iegādājoties zemnieku saražoto produkciju.

Pavasaris ir tāds laiks, kad liela produktu daudzveidība zemnieku klētīs vairs nav atlikusi, tomēr Solomina muižas saimniece Inese atveda nogaršot pašražoto sieru, biteniece Gunta deva degustēt bišu maizi un Sēlijas saimniecības zemnieks atļāva pagrauzties saimniecībā audzetos ābolus un burkānus. Cerot uz pavasara laiku un lielāku gan zemnieku, gan pircēju atsaucību un iesaistīšanos, pagaidām pieliekam pie neliela pasūtījuma groza (pielikumā), kuram pasūtījumus gaidam līdz 8.martam, lai 11.martā jau varētu tikties kārtējā tiešās pirkšanas pasākumā.

Pasūtījumu var veikt uz e-pastu: studejaspeiga@gmail.com vai telefonu: 26358845

Pasūtījums Pasūtījuma liste uz 8.03.2014.

 

Tiešās pirkšanas (jeb “Zaļo grozu”) idejas popularizēšana ir viena no aktivitātēm, ko veic biedrība “Kulturys studeja “Speiga”” projekta “Biedrības „Kulturys studeja „Speiga”” darbības programma Latgales lauku ilgtspējas veicināšanai” ietvaros. Projektu finansiāli atbalsta Islande, Lihtenšteina un Norvēģija.

SIF_EEZ_graf_el

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *