Permakultūras festivāls SOL-MI 4.0

Gan tiem, kuri nosēdējuši vasaru mājās, gan tiem, kuri vēl nav izkravājuši somas no Labas Dabas un citiem šīs vasaras festivāliem – šī nedēļas nogale ir Jūsu! Ceturtais Latvijas Permakultūras festivāls šogad ieskandinās Zadiņos, Launkalnes pagastā, Smiltenes novadā 11.-13.augustā. Jaunie laucinieki un citādās – gudrās saimniekošanas domubiedri, tie kuri meklē un ir ceļā uz dzīvesveidu, kas nenodara pāri pašiem un dabai. Mēs tur tiekamies.

 

 

Šogad pievēršot uzmanību lietām, kuras svarīgas uzsākot transformāciju no pilsētnieka par lauku iedzīvotāju. Tāpēc Zadiņos, kuri savus saimniekus satikuši pirms pavisam neilga laika – kā viņi TO dara? Kā dara citi? Pieredzes stāsti no tiem, kuriem ir izdevies! Varbūt arī Tevis?

Kā pabarot bērnus ar pienu, kurā nav antibiotikas? Kā turēt kazu un nebaidīties no encefalīta? Kā cāļus dabūt lielus bez “speciālās” (lasi: antibiotiku pilnās) barības? Kā neraudāt pie trušu būriem, kuros bariem iet bojā to iemītnieki? – Runāsim ar vetārstu – homeopātu Juri Tolpežņikovu par dzīvnieku turēšanu un veseļošanu mums draudzīgā veidā.

Vai Tu zini, ka Tevi, mani, mūs visus baro nevis maize, bet augsne, kuru kājām minam? Vai zini, ka augi aug paši, bet dārznieka pienākums ir audzēt augsni? Vai Tu zini, ka veselā augsnē aug veseli augi un ganās veseli dzīvnieki un TU ĒD veselu paša audzētu pārtiku?Maiks Larrivē no ASV ar BAFF atbalstu* brauc stāstīt par augsnes audzēšanu, kompostu, sadarbību un “CO2 izmešus ierobežojošu” saimniekošanu. Notici tam, ka Tu to spēj – pat ja vēl nedzīvo savā nākotnes saimniecībā – atveseļot augsni un balansēt gāzu apmaiņu, lai ogleklis un slāpeklis paliek augiem nevis uzkarsē planētu.

Vai zini, ko darīt, lai laukos “nedarītu neko”? Līdz elkoņiem dubļos mēģināsim uzcelt dobes un izrakt siltumnīcu, sakraut krāsni, nobriedināt ogles un kopā ar Armandu Šteinu iepazīsim lielāko palīgu un draugu lauku saimniecībā – zirgu.

Kā mēs Jūtamies, kad nosacam sevi par permakultūristiem? Vai mums vajag sevi tā saukt? Ko tas nozīmē? Vai gudrā saimniekošana spēj palīdzēt ne tikai būvēt dzīvi lauku sētā, bet arī būvēt sadarbības saites sabiedrībā? Mēs Zadiņos šogad ritināsim sarunas par šo un visu ko, lai uztaustītu ceļu, kas ejams katram mums un visai sabiedrībai uz to saulaino tāli, kurā pašcieņas pilni un Zemi mīloši mēs veidojam vidi saviem bērniem.

Festivāla programma un pieteikšanās anketa ir pieejama šeit:

Mēs ļoti priecātos Tevi redzēt festivāla dalībnieku vidū!

Šeit festivāla internet lapa:

http://solmi-permakultura.blogspot.com/

*Lektora MIKE LARRIVEE lekcijas Latvijā ir īstenotas, pateicoties Baltijas-Amerikas Brīvības Fonda (BAFF) finansējumam. Vairāk informācijas par BAFF stipendijām un lektoru atbalstu varat uzzināt, apmeklējot www.balticamericanfreedomfoundation.org.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *