Slepenais ierocis – komposta tēja

Ja no iepriekš publicētajām prezentācijām jau palicis skaidrs, ka atbilde visām pasaules problēmām ir nevis “42”*, bet “kompostē!“, tad iesim soli tālāk un iepazīstināsim ar Latvijā mazlietotu, bet ļoti efektīvu dārza dziedināšanas un pabarošanas metodi – komposta tēju.

Jums būs nepieciešams spainis, divas saujas gatava komposta, marle, 10 l ūdens un akvāriju aerācijas sūknītis (pirku Depo ap 7 EUR). Darbības princips – Jūs ievietojat ļoti bagātīgi aerētā (ar skābekli bagātinātā) ūdenī aerobās baktērijas (kompostā sastopamās lielā vairumā) un ļaujat viņām radit ļoooooti daudz jaunu, veselīgu bērniņu, kuri tāpat turpina vairoties lielā ātrumā. Jau pēc 12 (jo ilgāk, jo labāk, bet ne ilgāk par 72) stundām Jūs iegūstat šķīdumu, kurš pārpilns ar augsnei un augiem labvēlīgām baktērijām. Izsmidzinot šo šķīdumu uz augiem attiecībā 1:4, Jūs pabarosiet augsni un līdz ar to arī augu. Izsmidzinot nešķaidītu, Jūs apkarojat slimības un kaitēkļus. Nav nekā labāka mūsu dārzam, dobei, arī lielam graudu laukam ( tikai iejaucot attiecīgu daudzumu un izmantojot smidzinātājus nevis ķīmijai, bet komposttējai…)

Ņemiet vērā, ka līdzīgi apstākļi dabā varbūt var rasties pavasara palos straujā krāčainā upē, kurā ienests daudz augnses/trūdu materiāla – un mēs visi zinām, cik auglīgs ir palu nestais materiāls, palieņu pļavas, …

Tiem, kuri saprot angliski, lektora Mike Larrivee demonstrējums komposttējas darināšanai:

 

* Tiem, kuri nav informēti par 42, iesaku “iegūglēt” sekojošu frāzi “answer to the ultimate question of life, the universe, and everything” un Jūs sapratīsiet VISU.

Viens komentārs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *