Tavs jaunais (vienīgais) hobijs 2022!

Mēs atkal tiekam brīdināti un, brīnumainā kārtā, pietiekami laicīgi šoreiz, ka pārtika vairs nebūs vispārpieejama un lēta, cik jau lēta tā vispār bijusi jebkad. Līdz ar to MARTS ir pareizais mēnesis iegādāties sev jaunu HOBIJU, kuram veltīt visas pavasara un vasaras pēcpusdienas, brīvdienas, rītus un dienas, kad vien varam to atļauties. Uzmanies, prezentēju Tavu jauno pilna laika HOBIJU – DĀRZU!

“Ražīgs dārzs katram Latvietim!” lai šogad ir vispārējs sauklis. Tad mēs sagaidīsim ne tikai 2024., bet arī pārējos gadus…

*

tālāk dažu fragmentu tulkojums no šjienes: https://www.naturalnews.com/2022-03-07-global-crop-collapse-now-a-certainty-widespread-famine-to-plague-planet-earth.html#

Pēdējie ārkārtīgi nejaukie notikumi pasaulē ir izraisījusi neatgriezenisku pārtikas ražošanas un ražas iegūšanas sabrukumu, kas novedīs pie vismaz līdz 2024.gadam ilgstoša globāla bada. Šos notikumus vairs nav iespējams apturēt tā vienkāršā iemesla dēļ, ka augiem ir vajadzīgs laiks, lai tie izaugtu un nobriestu. Jūs nevarat iegūt ražu uzreiz, un, ja labība šajā pavasarī netiek sēta (vai tā tiek iznīcināta), tad nākošo ražu iespējams iegūt tik nākošā gada rudenī.

Mēslojuma izmaksas ir trīskāršojušās, un mēslošanas līdzekļu piedāvājums kļūst arvien ierobežotāks.
Mēslošanas līdzekļu cenas ir trīskāršojušās un, visticamāk, arī pieaugs, jo īpaši tāpēc, ka Krievija ir apturējusi mēslojuma eksportu un slēgusi dabasgāzes cauruļvadus uz Rietumeiropu. Tā rezultātā mēslošanas līdzekļu piedāvājums kļūst ierobežots. Apmēram 5 miljardi cilvēku uz planētas ir atkarīgi no fosilā kurināmā ražota mēslojuma kā galvenā pārtikas ražošanas avota. Tādējādi bez mēslojuma — ja tā ražošana pilnīgi apstātos — aptuveni 5 miljardi cilvēku mirtu badā.

Es neprognozēju 5 miljardu cilvēku bada nāvi, jo mēslošanas līdzekļu ražošana vēl nav nulle. Taču šobrīd tā jau samazinājusies par 25% – 30%, iespējams, vairāk, un tas nozīmē, ka 2 miljardicilvēku (vai vairāk) nākamajās ražas sezonās saskarsies ar īstu badu. Ļoti maz cilvēku saprot, ka pārtika nāk no mēslojuma, kas iegūts, izmantojot ogļūdeņražus (t.i. gāzi, kura šobrīd kļūst arvien mazāk pieejama).

 

Un vēl viens fragmentiņa tulkojumiņš: https://www.sott.net/article/465248-Russias-judo-kick-to-the-western-financial-gut

Globālo Dienvidu galvenā problēma ir saprast, ka “rietumi” neizdara pašnāvību. Tas, kas mums šeit būtībā ir, ir tas, ka ASV apzināti iznīcina Vācijas rūpniecību un Eiropas ekonomiku — dīvainā kārtā ar viņu piekrišanu.
Iznīcināt Eiropas ekonomiku nozīmē nepieļaut Ķīnai papildu tirgus telpu un bloķēt neizbēgamo papildu tirdzniecību, kas būs tiešas ciešākas apmaiņas starp ES un reģionālās visaptverošās ekonomiskās partnerības (RCEP) – pasaules lielākā tirdzniecības darījuma – tiešas sekas.
Gala rezultāts būs, ka ASV “pusdienās ēdīs” Eiropas ietaupījumus, kamēr Ķīna paplašina savu vidusšķiru līdz vairāk nekā 500 miljoniem cilvēku. Krievijai veiksies lieliski, kā Glazjevs iezīmē: suverēna – un pašpietiekama.
Amerikāņu ekonomists Maikls Hadsons ir lakoniski ieskicējis impērijas pašiznīcināšanās līnijas. Tomēr daudz dramatiskāk kā stratēģiska katastrofa ir tas, ka kurlmēmo un aklo parāde pretī dziļai lejupslīdei un gandrīz hiperinflācijai sagraus to, kas palicis pāri no Rietumu sociālās kohēzijas.
Misija pabeigta.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *